Verksamhetsplan Damverksamheten

Damkommitténs verksamhetsplan 2017

När vi summerar säsongen 2016 är vi, som har jobbat inom Damkommittén, nöjda med utfallet av genomförda aktiviteter.  Inför säsongen 2017 kommer upplägget från tidigare år att kännas igen.   

Våra ledord lever vidare

- roligt och aktivt medlemskap i Vidbynäs GC. Stämmer väl överens med Golf South Sthlms devis: Glädje, Passion och Omtanke 

Damkommitténs grundläggande ambition är att få fler damer att aktivt delta i klubbens verksamheter. Vi fortsätter därför med vår personliga bearbetning för att hitta fler aktiva damer bland medlemmarna. Vi kommunicerar via nyhetsbrev, Facebook (grupp Vidbynäs Damgolf), hemsidan, affischering på klubben och ”handpåläggning” av nya och gamla medlemmar. Varje ny medlem i klubben får också ett välkomstmail från Damkommittén. 

Damkommittén består av:

Camilla Jovér (GIT-administratör), Catarina Nord-Nilsson (coach för Sörmlandsserien samt GIT-administratör), Christel Holm, Lena Karlsson (coach för Sörmlandsserien), Lotta Martinsson, Marika Winsnes (ansvarig för upplägg av Måndagstävlingarna samt GIT-administratör) samt Kerstin Pettersson (samordnare och ledamot i Vidbynäs Golf AB styrelse). 

Verksamhet 2017 

Upptaktsmöte

Vår förhoppning är att kunna upprepa det stora deltagarantalet från tidigare upptaktsmöten. Förutom presentation av säsongens tävlingar och events finns utrymme för klubbens ordförande, vår shop och våra tränare. Separat inbjudan kommer till denna kväll. 

Måndagstävlingar

- Tyngdpunkt på social samvaro och att få fler damer att delta i klubbens övriga tävlingsprogram
- 9-hålstävlingar på i första hand South och lördagstävlingar (18 hål) en gång per månad (ej juli)
- Mindre del av tävlingsavgiften tillfaller en pott som delas ut vid Avslutningstävlingen
- Kallfors damer inbjuds en måndag per månad
- Vår ambition under 2017 är att få fler damer att vara med på Kallfors tävlingar på tisdagarna. Vi kommer att samordna transport och boka bord för gemensam avslutning i Kallfors restaurang. 

Nationell Damdag 11 juni

Damkommittén har för avsikt att upprepa tävlingssuccén från 2016 till förmån för Rosa Bandet. Nytt för året är att inbjuda till Kanonstart på North den 11 juni. Klubbar i vår närhet bjuds in. Tävlingen finansieras med hjälp av sponsorer och förhöjd tävlingsavgift. Behållningen skänks till bröstcancerforskningen. 2016 lyckades vi samla in drygt 10.000 kr. Vi siktar mot samma höga mål även 2017. 

Seriespel

2016 lyckades Vidbynäs inte behålla trofén i Sörmlandsserien. Vi förlorade med en hårsmån till vinnande Jönåkers GK. Under kommande säsong blir två coacher ansvariga för serien. Under försäsongen inbjuds damerna till en teorikväll med tema ”matchspel”. 

Damkommittén tar också aktiv del i att uppmana medlemmarna till att delta i Mixed-serien. 

Utbildning/träning

Damkommittén

- initierar intern regelutbildning/regelvandring under våren
- uppmanar våra medlemmar att delta i våra tränares kurser för damer
- bokar upp träningstider i inomhushall under vintern för träningssugna damer
- har initierat våra tränare att arrangera en träningsresa till Valle del Este den 14-21 mars 2017. Denna resa är fullbokad! 

Damkommitténs ledamöter kommer att anmälas till intern utbildning av GIT-systemet. 

Starters

Damkommittén ansvarar för att under maj månad bemanna med starters på North Course och South Course. 

Utbyte med annan klubb

Damkommittén tar initiativ till ett utbyte med en annan klubbs damkommitté. I planerna ligger också att bjuda in Kallfors damer till ”Ryder Cup”. 

Varmt välkomna till ännu en ny golfsäsong tillsammans med oss!

Nykvarn i oktober 2016

Damkommittén/Kerstin Pettersson