Verksamhetsplan juniorverksamheten

Verksamhetsplan - Ungdomsverksamheten på Vidbynäs GC 2017

GSS (Golf South Stockholm) samarbetet och andra året med nya tränare skapar möjligheter att lyfta oss ett litet steg inför 2017.

Rekrytering

15 av 2016 års 110 juniorer fyller senior på nyårsnatten, att ersättningsrekrytera alla dessa är en stor utmaning för klubben. Dock SKALL vi göra allt vi orkar för att se till att klubben fortsätter att vara med i +100 klubben (dvs fler än 100 juniorer i medlemsregistret). Vi har stängt säsongen med fler än 100 juniorer i klubben två år i rad nu.

Golfens dag 20 maj och golfäventyret för gymnastiklärare är viktiga initiativ från SGF som vi måste dra nytta av för att marknadsföra vår idrott. Det är jätteviktigt att ”prova på” erbjuds för barn och ungdomar. Rekrytering av fler ledare är också viktigt om vi skall kunna fortsätta växa långsiktigt.

Knatteträning

Träning med pro 1 ggr per vecka kompletterat med lite föräldraträning + ”skojtävlingar” som Skandia Cup mm blir troligen upplägget 2017

Juniorträning

Samma upplägg som förra året. Träning med pro måndag eller tisdag och träning med föräldragruppen på torsdagar. Sommarläger tillsammans med Kallfors hoppas jag att vi kan göra om även 2017 med ännu fler deltagare.

Våra kontrakterade spelare (elit och äldre juniorer som siktar mot elit) kommer att stötta föräldraträningen med sin kompetens och delta/leda juniorträning en kväll per spelare på våren och en på hösten.

Vi skall försöka få till en sommarlovstävling, upplägg likt onsdagsgolfen, gärna tillsammans med Kallfors.

Tävlingsverksamheten

Vi ser till att juniorerna får chansen att tävla en hel del, följande är stommen i tävlingsupplägget 2017.

Ungdomsserien

Vi anmäler minst ett – kanske två lag beroende på hur medlemsskaran ser ut vid säsongsstarten.

Juniorserien

Vi anmäler ett lag till denna serie.

Skandia Cup

Vi arrangerar klubbkval som vanligt och hoppas att våra juniorer kommer långt på tävlingsstegen även denna säsong. Alla klubbens 0 – 16 åringar skall erbjudas att tävla i denna tävling på något sätt.

Skandia Tour

Vi sporrar alla med officiellt hcp att tävla i denna serie.

Junior KM

Skall vi naturligtvis arrangera även detta år.

KM

Vi sporrar alla bättre juniorer att våga ställa upp i denna tävling.

Ranking klubb Junior

Svårt att sätta mål här eftersom det beror på vilka som väljer att ha Vidbynäs som hemmaklubb 2017. Vi kan hoppas på att någon enstaka etablerad juniorspelare byter till Vidbynäs från grannklubbarna nu när vi har ett starkt erbjudande i GSS.

Ekonomi

• Tävlingskostnadsersättning till spelarna enligt samma modell som vi haft de senaste åren
  • Träningsavgift till pro betalar spelarna direkt till våra tränare.
  • Viss ersättning till våra pro för att hålla prova på utbildning för ungdomar i Nykvarn
  • Utbildning av juniorledare

Arrangemang 2017