Verksamhetsplan juniorverksamheten

Verksamhetsplan - Ungdomsverksamheten på Vidbynäs GC 2018

GSS (Golf South Stockholm) samarbetet och nya tränare skapar möjligheter att lyfta oss ett litet steg inför 2018.

Rekrytering

13 av 2017 års 142 juniorer fyller senior på nyårsnatten, att ersättningsrekrytera dessa är en stor utmaning för klubben. Dock SKALL vi göra allt vi orkar för att se till att klubben fortsätter att vara med i +100 klubben (dvs fler än 100 juniorer i medlemsregistret). Vi har stängt säsongen med fler än 100 juniorer i klubben tre år i rad nu.

Det är jätteviktigt att arrangera ”prova på” för barn och ungdomar, vi får resonera med vår nya pro om hur vi på bästa sätt gemensamt arrangerar denna typ av aktiviteter.

Rekrytering av fler ledare är också viktigt om vi skall kunna fortsätta växa långsiktigt.

Knatteträning

Träning med pro alt äldre junior 1 ggr per vecka kompletterat med lite föräldraträning + ”skojtävlingar” som Teen Cup mm blir troligen upplägget 2018

Juniorträning

Preliminärt samma upplägg som förra året. Träning med pro måndag eller tisdag och träning med föräldragruppen på torsdagar alternativt med pro på torsdagar för de bättre juniorerna. Sommarläger tillsammans med Kallfors hoppas jag att vi kan göra om även 2018 med ännu fler deltagare. Upplägget måste diskuteras med vår nya pro och ledare på Kallfors.

Våra kontrakterade spelare (elit och äldre juniorer som siktar mot elit) kommer att stötta föräldraträningen med sin kompetens och delta/leda juniorträning en kväll per spelare under säsongen.

Vi skall försöka få till en sommarlovstävling, upplägg likt onsdagsgolfen, gärna tillsammans med Kallfors.

Uppstartsläger för de bästa juniorerna på Vidbynäs och Kallfors skall vi försöka få till likt 2017.

Tävlingsverksamheten

Vi ser till att juniorerna får chansen att tävla en hel del, följande är stommen i tävlingsupplägget 2018.

Ungdomsserien

Vi anmäler troligen ett lag men måste kolla av hur medlemsskaran ser ut vid säsongsstarten.

Juniorserien

Vi anmäler minst ett lag till denna serie, ev får vi en del övergångar av äldre juniorer till följd av ny pro och då kan det bli två lag i denna serie 2018.

Teen Cup

Vi arrangerar klubbkval som vanligt och hoppas att våra juniorer kommer långt på tävlingsstegen även denna säsong. Alla klubbens 0 – 16 åringar skall erbjudas att tävla i denna tävling på något sätt.

Teen Tour

Vi sporrar alla med officiellt hcp att tävla i denna serie.

Junior KM

Skall vi naturligtvis arrangera även detta år.

KM

Vi sporrar alla bättre juniorer att våga ställa upp i denna tävling.

Ranking klubb Junior

Svårt att sätta mål här eftersom det beror på vilka som väljer att ha Vidbynäs som hemmaklubb 2018. Vi kan hoppas på att någon enstaka etablerad juniorspelare byter till Vidbynäs från grannklubbarna nu när vi har ett starkt erbjudande i GSS och en ny välkänd pro bland Södermanlands juniorer.

Ekonomi

• Tävlingskostnadsersättning till spelarna enligt samma modell som vi haft de senaste åren
  • Träningsavgift till pro betalar spelarna direkt till våra tränare.
  • Viss ersättning till våra pro för att hålla prova på utbildning för ungdomar i Nykvarn
  • Utbildning av juniorledare

Arrangemang 2018