Juniortränare - Marcus & Emma

Kontakt:

Marcus Jonsson: marcus.jonsson@golfsouth.se, tel: 070-774 61 68

Emma Björklund: emma.bjorklund@golfsouth.se, tel: 073-421 92 11

 

 

Presentation av våra juniortränare:

Marcus Jonsson, 22 år, Huvudansvarig för juniorverksamheten och tränare

Marcus Jonsson heter jag och har spelat golf i stort sett hela livet med det var först vid 12års åldern som jag tog mitt gröna kort på Slite GK, Gotland.

Efter det började jag träna med juniorerna på Österhaninge GK vilket sedan flyttades över till Haningestrand GK där jag spelade tills jag kom till Golf South Stockholm 2016. Innan jag kom till Golf South Stockholm gick jag på Farsta Golfgymnasium där mitt golfspelande utvecklades enormt.

Men det var under gymnasietiden som jag insåg att det inte är mitt eget spel som var det roligaste utan att det var golftränare som var mest intressant då jag höll några juniorträningar på HaningeStrand.

På våren 2016 genomförde jag PGA:s Tränarassistent utbildning, TAU.

När jag inte är tränare läser jag till idrottslärare på Gymnastik och Idrottshögskolan och jobbar i shopen på Vidbynäs och Kallfors.

Förra året var jag tränare på Vidbynäs och i år har jag fått ett större ansvar då jag har klivit in som huvudansvarig för juniorverksamheten på hela Golf South Stockholm, vilket ska bli superkul!

Det ska bli roligt att tillsammans med Emma utveckla juniorverksamheten och målet är att göra juniorverksamheten på GSS till den bästa, vi har så fantastiska möjligheter med två högklassiga klubbar med underbara juniorer!Emma Björklund, 23 år, Juniortränare

Jag heter Emma Björklund och började spela golf när jag var 8år på Åkersberga GK norr om Stockholm. Jag gick även på golfgymnasiet i Åkersberga och sedan vidare till att spela collegegolf på Northwood University i Florida, USA.

Golf har alltid varit ett av mina stora intressen, men jag har även utövat andra sporter som innebandy och karate! Förra året var det första året som jag verkligen klev in i tränarrollen nar jag var en av juniortränarna på Kallfors GK. Innan har jag hjälpt tränarna på diverse klubbar med nybörjarkurser.

Tillsammans med mig och Marcus ska vi se till att 2017 blir ett jätteroligt och spännande golf-år!