Kommande nybörjarkurser

Du kan nu börja spela golf hos oss och använda din kurs och spelavgift som skattefri friskvård!


Nybörjarutbildning - Grönt kort 2018

Grönt kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du kan komma ut på banan och uppleva golfens alla fördelar. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats - kanske den vackraste av alla. Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Dessutom finns det samtidigt ett tävlingsmoment för de som gillar att prestera. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser - gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille.

Vi arrangerar kurser i grönt kort under de flesta helger. En kurs innehåller både teori och praktik och du lär dig golfens vett & etikett samt spelets viktigaste regler.

Du lär dig grunderna i spelets olika moment som sving, närspel, puttning och vi tränar intensivt tillsammans i två hela dagar kl. 9-15.

Efter genomförd kurs så tränar du vidare på egen hand, du övar på allt du lärt dig och succesivt så blir du bättre och bättre. Ju mer du tränar ju oftare kommer du att känna känslan av en ren bollträff, ett av det viktigaste momentet i golf. Det är nu även dags att du tar dig ut på banan och övar dina färdigheter.

När du går en kurs hos oss så behöver du bli medlem i Golf South Sthlm, vi har ett speciellt framtaget medlemskap till dig som går nybörjarkurs:

För endast 1000 kr får du fritt spel på Järna Golf under hela säsongen alla dagar i veckan, här kan du öva, spela och klara kravet för grönt kort, minst 14-18 poäng på 9 hål. I detta medlemskapet får du även fritt spel på Kallfors 9-hålsbana måndagar-fredagar och efter kl. 14.00 på helger, samt spel alla dagar i veckan på korthålsbanan på Vidbynäs.

Om du istället vill börja med ett medlemskap som ger dig spel på alla våra banor så erbjuder vi dig även det, mer information finns längst ner. Du väljer vilket medlemskap du vill ha i samband med kursen.

Genom vårt samarbete med golfteori.se så tränar du själv vidare med frågorna runt spelets regler och golfvett. Här har du också möjlighet att testa dina kunskaper genom enkla prov som du får rättat automatiskt.

Pris för en kurs är 2000 kr/vuxen (3000 kr inkl. medlemskap) och 1600 kr/junior 17 år och yngre (2600 kr inkl. medlemskap). 

Kommande kursdatum:

1-2 september

15-16 september 

ANMÄL DIG HÄR

I en nybörjarutbildning ingår lån av klubbor samt bollar under träningarna. Fr.o.m 1 januari 2018 så räknas din nybörjarkurs och spelavgift som skattefri friskvård, det innebär att allt som du betalar för att delta i kursen hos oss, förutom 300 kr, är skattefri friskvård. Om du vill ha mer information, fråga gärna i samband med kursen eller kontakta vårt kansli.

Varmt välkommen med din anmälan, vi ser fram emot att träffa dig hos oss!

Medlemskap för dig som går nybörjarkurs 2018 | (pdf) | 65,2 KB

Kommentarer