Nya övningsområden och tillstånd för bevattning på Vidbynäs!

Vårt tillstånd att ta vatten ur sjön Turingen på Vidbynäs blev klart i mitten av juli. Tack vare ett mycket snabbt och bra jobb av vår banpersonal så är vi redan igång och vattnar banorna med vatten från Turingen.

Denna nyhet är mycket glädjande och viktig för oss och vi kan nu ligga i framkant med bevattningen på både Vidbynäs och Kallfors i framtiden. Vi håller också på med ett helt nytt bevattningssystem på Kallfors som kommer ge hela anläggningen mycket bättre kapacitet. Denna fråga ser ut att vara ett framtida problem på många golfbanor och vi är mycket glada över att inte behöva tänka på det hos oss.

Samtidigt har vi inlett jobbet med att bygga ett nytt övningsområde på Vidbynäs, det kommer bli på nuvarande hål 1 på korthålsbanan. Om allt går som vi vill kommer det vara öppet till midsommar nästa år. Till det nya området tar vi material från det gamla området bland bostadshusen, därmed finns inte greenområdet kvar där. För ev. frågor gällande övningsområdet på Vidbynäs, kontakta mathias@vidbynasgolf.se

Det nya övningsområdet på Kallfors är nu sått och det börjar redan bli grönt! Om vädret är med oss så kan vi öpnna detta häftiga område deisgnat av Pierre Fulke i maj nästa år.

Vilka fantastiska möjligheter till träning vi kommer ha hos oss nästa år!

Kommentarer