Tränare

Johan Tärnström är vår Headpro på Vidbynäs och Kallfors.

Johan startade sin golfkarriär redan under 80-talet och har sedan dess jobbat med golf på ett flertal klubbar. Det började med Lindö GK/Björn Borg Sports Club för att sen flytta norr ut till Hudiksvall GK. I slutet av 90-talet gick resan vidare mot Södertälje och flera av oss känner säkert igen Johan från sina år som pro på Södertälje golfklubb. Johan har sen dess hunnit med att arbeta ett par år på Golfarenan i Halmstad som sportchef.

Sedan 5 år tillbaka har Johan ett uppdrag på Åda Golf & Country Club som pro och samtidigt ansvarar han för distriktets juniorsatsning Team Sörmland samt har uppdrag inom Swedish Golfteam. Johan är med andra ord en mycket rutinerad tränare med breda kunskaper som självklart kommer göra ditt golfspel bättre under 2019.

Jag ser fram emot en säsong där vi sluter upp på våra träffar, har kul tillsammans, utbyter erfarenheter, tränar och tävlar i golf.

Detta är en möjlighet för oss alla, att träffas, få det sociala utbytet mellan oss medlemmar och lära sig mer om golf, allt i syfte att öka våra golfkunskaper, spela jämnare och bättre.

Golfutveckling, lektioner mm
Vill du utveckla din golf så erbjuder jag flera olika typer av utbildningar allt från kortare lektioner på 10–25 minuter till dagskurser med olika teman eller helårs upplägg med genomgång och träning av din golfteknik, spelet på banan, fys etc.

Du väljer själv vilken nivå du vill ha på din träning men jag kan garantera att vill du bli en bättre golfspelare så kommer jag att göra allt jag kan för att hjälpa dig mot dina mål.

Du finner mer information om lektioner, kurser etc. på hemsidan under tränare.

Skräddarsydd utrustning
Tillsammans med våra shopar och Dimple Golf så kan jag även hjälpa dig att skräddarsy en golfutrustning som passar just dig och ditt spel och med över 30 års erfarenhet av ”custom fitting” så vet jag hur viktigt det är att anpassa sin utrustning efter längd, styrka och spelskicklighet. Går du i tankarna på att skaffa nya klubbor så rekommenderar jag att du bokar en custom fitting lektion så får du rätt hjälp från början.

Juniorverksamheten
Vi har skapat en organisation med PGA Pros, utbildade ledare/tränare som genomför all träning. Vi utvecklar tillsammans med de ideella ledarna i föräldragruppen verksamheten och genomför tävlingsverksamhet för juniorer på respektive bana.

I juniorverksamheten har vi ytterligare en PGA tränare, Pehr Magnebrant och även ett flertal juniorledare, Nicke Olsson, Elias Sjöberg på Kallfors och Emilia Malki, Ellinor Lindström på Vidbynäs.

Information om hur du anmäler dig till juniorträningen kommer inom kort.

Alla juniorer erbjuds möjligheten att vara med i träning 1–3 ggr/vecka under säsongen varav en gång är spelträning med spelövningar. Läs mer om juniorträningen här.

Jag ser denna verksamhet som en bra plattform för våra juniorer att kunna utvecklas genom golfen och för de som vill kunna utvecklas till blivande elitspelare.

Vill du vara med och engagera dig i juniorverksamhet så är du alltid välkommen att höra av dig till mig eller direkt till föräldragruppen på respektive bana.

Vänliga hälsningar
Johan Tärnström

PGA Head Professional
Golf South Stockholm
Mail: johan@golfsouth.se
Mobil : 0708 58 42 56