Oscar Svennerstedt

Oscar Svennerstedt kommer från och med 2019 att vara assisterande tränare hos oss.

Ni kommer bland annat träffa honom på juniorträningar samt nybörjarkurser. Läs nedan vad Oscar har att säga om sin tränarkarriär.

Golfen har varit en del av mitt liv ända sen jag var liten och det var på Södertälje GK som jag tog mitt gröna kort. Under min uppväxt har jag utövat en mängd olika idrotter, framför allt ishockey som jag höll på med fram till J18 elit. Sedan dess har jag lagt ner all min tid på golf och tävlat samt tränat i juniorverksamheten på Golf South Sthlm. Från och med i år kommer jag kliva in som assisterande tränare på Golf South vid sidan av min egen spelarkarriär och hålla i juniorträning samt nybörjarkurser.

Det jag tar med mig in i rollen som tränare utifrån tidigare erfarenheter är vikten av att känna glädje i det man håller på med. Från högre utbildning inom idrottspsykologi samt egna erfarenheter inom idrott ser jag fram emot att hjälpa människor att hantera olika situationer på golfbanan. Mitt mål som tränare är att du ska få med dig något nytt oavsett om det är till träning, tävling eller sällskapsrunda.

Utbildning:
-
PGA:s Tränarassistentutbildning (TAU) 2019
-
15 hp Idrottspsykologi (GIH)

Jag ser fram emot att träffa er ute på våra anläggningar under säsongen!

Bästa hälsningar,

Oscar Svennerstedt