Våra banor

Golf South Sthlm är resultatet av en vision som handlar om att skapa södra Stockholms bästa och mest prisvärda golfupplevelse, för alla. Till att börja med bestämde vi oss för att forma ett koncept där våra medlemmar får tillgång till allt som Kallfors och Vidbynäs har att erbjuda – i ett och samma medlemskap!

Totalt erbjuder vi 69 hål med spel på bland annat regionens tre högst rankade banor, Vidbynäs South Course (1) och Kallfors 18-hålsbana (2) och Vidbynäs North Course (3).

Vidbynäs South Course

South Course är en öppen bana med vild och vacker natur. Banan är av mästerskapskaraktär och rankad som Sverige 17:e bästa bana. Du spelar många utmanande öppna hål och på banan finns hela 88 bunkrar. Efter 9 håls spel kommer du tillbaka till klubbhuset. Där har vi full service i vår läckra bar, där du har möjligheten att slå dig ner i vårt nya inglasade uterum eller på vår terass under bar himmel. Det 18:e hålet på South Course avslutas mot klubbhuset och har utnämnts till ett av Sveriges bästa avslutningshål.

Vidbynäs North Course

North Course är Vidbynäs skogsbana, där naturen skiljer sig markant från South Course. Här har varje hål sitt eget rum och inger en känsla av fjällandskap där du får uppleva många vackra vyer och hål. När du spelar North Course kommer du inte tillbaka till klubbhuset förrän efter 18 hål. Bakom tee på hål 11 (vårt signaturhål) finner du vår kiosk vilket är en uppskattad oas på banan. North Course rankades som Sverige 35:e bästa bana 2018.

Kallfors 18-hålsbana

Kallfors 18-hålsbana lämnar ingen oberörd. Banan präglas av höga utslag, vackra vyer och strategiska utmaningar. Generösa fairways och mindre ruff gör att du lätt hittar bollen. Banan har par 72 och är mellan 4700-6400 meter beroende på vilket av våra fem tees du väljer. Banan har varit värd för finalen på Swedish Golftour (dåvarande SAS Masters Tour) både 2008 och 2009 och banan hyllades då av spelarna. Banan har under de senaste 10 åren varit rankad bland Sverige 25 bästa banor.

Kallfors 9-hålsbana

Kallfors 9-hålsbana är en av Sveriges mest omtyckta. Den ingick tidigare i 18-hålsbanan, men sedan nybyggnationen 2003 är det en egen slinga. 9-hålsbanan håller samma kvalité som 18-hålsbanan men är inte lika kuperad. Banan används ofta till medlemsaktiviteter och spontangolf, vilket gör den väldigt populär. 9-hålsbanan har par 34 och du kan välja mellan sex olika tees vilket gör det till en riktigt bra 18-hålsbana, då du kan välja olika tees för de olika varven. Under 2018 invigdes tre helt nya hål på 9-hålsbanan.

Kallfors Clean Course

Kallfors Clean Course öppnar den 16 juni 2019. Utformningen som är ritad av Pierre Fulke kommer erbjuda mycket variation och lekfullhet. För att få till det lilla extra, har vi dessutom valt att göra en del av banan upplyst. 6-hålsbanan har två utslag på varje hål som gör att du kan spela det som en 12-hålsbana, hålen är mellan 30-80 meter. Banans sponsor Clean Drink gör upplevelsen ännu bättre med bl.a. ett hole in one-pris på alla hål. Här kan även du som inte har grönt kort spela.

Du kan träna på Clean Course under dessa förutsättningar:

Alla utslag sker från utslagsmattorna. Träning med fler bollar från samma plats utanför mattorna är inte tillåtet, undantag gäller för korta chippar max 10 meter från greenkant samt puttning och bunkerslag.

Du får spela banan som en ”fyrboll”, dvs att om du spelar själv så får du slå fyra utslag på varje hål, så länge speltempot till övriga grupper hålls.